כמה זה עולה לי?

אז כמה עולה לבנות אתר?

תוכן עניינים

כמה עולה לבנות אתר אינטרנט עבור העסק ? שאלה חשובה שכל עסק בתחילת דרכו שואל את עצמו.
בימינו אתר אינטרנט הוא MUST עבור כל עסק. ולמעשה לא רק עסקים, כל מי ששואף לקדם איזה נושא או להשיג פרסום, חייב אתר אינטרנט.
אתר אינטרנט משמש כסוג של כרטיס ביקור המעניק פנים לעסק, מאפשר לקבל מידע, לתקשר עם העסק ואף לבצע פעולות כמו רכישה של מוצרים ושירותים. זהו אלמנט מרכזי בעולם העסקים והכלכלה המודרנית.
בין אם זהו מותג אופנה, חנות פרחים או ספק ציוד לבעלי חיים, לא תוכלו להרשות לעצמכם לוותר על אתר האינטרנט. זהו חלק בלתי נפרד מהצ׳ק ליסט של הקמת עסק בימינו.
וכאשר מתכננים ומקימים עסק, חייבים לקחת בחשבון את העלויות ולהכניס אותן אל התכנית העסקית.. ועל זה בדיוק אנו רוצים לדבר:
– כמה עולה לבנות אתר?
– מה כוללות העלויות?
– האם ישנן עלויות קבועות מלבד העלות הראשונית?

במאמר זה נפרק את מבנה העלויות של הקמת האתר. אך מראש נציין כי אנו מדברים על אתרים סטנדרטים. אתרים המשמשים למטרות פרסום ושיווק, תקשורת עם קהל הלקוחות והזמנה של מוצרים ושירותים. למעלה מ 90% מהאתרים הם אתרים מסוג זה.

הפרמטרים המשפיעים על עלות בניית האתר ואחזקתו

באופן כללי אלו הם הפרמטרים העיקריים המשפיעים על עלות הקמת אתר אינטרנט.

  1. עלות הקמה:
    * עלות בניית האתר באמצעות פרילנסר.
    * הוצאות משפטיות עבור מדיניות שימוש, הצהרת פרטיות וכו׳.
    * עלויות עבור תוספים ותבניות, כמו למשל תוספי וורדפרס.
  2. הוצאות קבועות:
    * עלות שנתית לרישום דומיין.
    * עלות חודשית/שנתית לאחסון האתר.
    * קידום אתרים.
    * כתיבת תוכן.
    * עלות תחזוקה.


למחשבון אתרים לחצו כאן.

הכירו את שוק בניית האתרים

אנו אוהבים לחלק את שוק בניית האתרים ל – 3 סוגי שחקנים שיש בו: עשה זאת בעצמך, פרילנסרים וחברות לבניית אתרים.

  1. בניית אתר בשיטת עשה זאת בעצמך – בימינו ישנן פלטפורמות רבות המאפשרות לבנות אתר בשיטת עשה זאת בעצמך. כבר חלפו הימים שבהם צריך לכתוב שורות קוד, היום הכל נעשה בצורה פשוטה.
    לפי דעתנו כל אדם בעל ידע שהוא קצת מעל הממוצע בתחום המחשבים והאינטרנט יכול להתמודד עם המשימה ולבנות אתר בעצמו. אך האם זה כדאי?
    התשובה היא לא! ראשית כל בתור בעל עסק אין לך את הזמן להתחיל לשחק. ושנית, אתה רוצה אתר מקצועי שעומד בסטנדרטים תחרותיים. ואם אין לך רקע בבניית אתרים, לא תוכל להשיג זאת.
  2. בניית אתר באמצעות פרילנסרים – אתרים רבים נבנים באמצעות פרילנסרים, ורבים מהם ברמה גבוהה מאוד. וכמו תמיד חשוב לבחור את האדם המתאים שבידיו תפקידו את המשימה.
    פרילנסרים הם לא אחת אנשים העובדים מביתם, ומציעים לבנות אתר במחירים אטרקטיביים. הם בדרך כלל מתרכזים בבניית אתרי וורדפרס, אך לא רק.
    כל פרילנסר מביא איתו רקע שונה, חלקם מתמקדים רק בהיבטים הטכניים, אחרים מביאים ידע מתקדם יותר בתכנון ממשק משתמש ועיצוב. ברוב המקרים פרילנסרים יכולים להציע עבודה ברמה גבוהה, ובמחירים אטרקטיביים.
  3. חברות לבניית אתרים – קבוצת השחקנים השלישית היא חברות לבניית אתרים. חברות אלו עשויות להציג צוות מקצועי המטפל בהיבטים שונים של בניית האתר, וכך לבצע עבודה מקצועית יותר. אך למרות שברוב המקרים ניתן לראות כי הן מספקות את אותה התמורה, רק במחיר גבוה יותר.

     

עלויות הקמה לצד עלויות קבועות

כאשר תחקרו כמה עולה לבנות אתר אתם צפויים לגלות כי לצד העלויות הראשוניות של הקמת האתר, אתם צפויים גם לעלויות קבועות אותן תשלמו באופן חודשי או שנתי.

עלויות ראשוניות

העלות הראשונית היא העלות של בניית האתר. זהו בעיקר התשלום עבור הפרילנסר או חברת בניית האתרים ששכרתם. הפרשי המחירים יכולים להיות גדולים, בהתאם לניסיונם, הקיף הפרויקט וכו‘.
יתכנו גם עלויות עבור תוספי וורדפרס או תבניות. בדרך כלל מדובר בסכומים קטנים, ותמיד ישנם תחליפים חינמיים.
כיום מקובל מאוד להציע חבילות בניית אתרים הכוללות גם שירות של שנה לצורך ביצוע עדכונים, גיבויים ותחזוקה שוטפת. אם אין לכם ניסיון בדברים הללו, כדאי לוודא שמציעים לכם תמיכה ועזרה. יתכן כי במשך השנה תוכלו ללמוד ולהתמקצע ולעשות את רוב הדברים לבדכם.
הוצאות משפטיות – עולם האינטרנט הלך והתפתח עם השנים, ולאורך הזמן עבר תהליך של הסדרה מבחינה חוקית ונקבעו תקנות שונות ואף אמנות בינלאומיות.
כתוצאה מכך אתרים צריכים להציג תקנון, תנאי שימוש, מדיניות פרטיות והצהרת נגישות. ולכן יש צורך בעורך דין שיכין את כל דפי המדיניות בהתאמה אישית לצרכים של האתר.
הוצאות עורך דין בהקמת אתר אינטרנט הן בטווח של 1,500-5,000 שקלים. אתרים רבים מנסים לחסוך, ולהשתמש בנוסחים סטנדרטיים המועתקים ממקומות אחרים. אך ביום שתתעורר מחלוקת משפטית, אתם עלולים לגלות כמה שזה בעייתי.

עלויות קבועות

מבחינת העלויות הקבועות, אנו מדברים בעיקר על עלות הדומיין, עלות חבילת האחסון, ועלות קידום האתרים.

  • דומיין רישום דומיין חדש דורש תשלום שנתי. וניתן להגיד כי זוהי הוצאה שולית. מדובר בעלות שנתית של כ 70-80 ש“ח. ישנם מקרים בהם עסקים משקיעים ברכישת דומיינים אטרקטיביים, כלומר דומיינים מיד שנייה. מחירים של דומיינים אלו עשויים להגיע לאלפי שקלים, אך עבור העסק הממוצע אין צורך בכך.
  • חבילת אחסון – האתר שלכם צריך להיות מאוחסן על גבי שרת המאפשר גישה אל האתר. ישנם פתרונות אחסון שונים, ולכל אחד מחיר שונה. בחירת חבילת האחסון המתאימה היא סוגיה טכנית הלוקחת בחשבון את היקף התנועה באתר, האזור הגאוגרפי ממנו מגיעים הגולשים ועוד. כמו כן ישנם שירותים נוספים הקשורים לגיבוי, אבטחת סייבר, איזון עומסים ועוד; אלו מוסיפים לעלויות. אחסון אתרים מתחיל בטווח המחירים של כ – 50 שקלים לחודש. זהו טווח המחירים המתאים לאתרי אינטרנט קטנים. בהזדמנות זו נדגיש כי כדאי לעבוד מול חברת אחסון ישראלית המעניקה תמיכה טכנית בעברית. ספק האחסון יכול לפתור עבורכם בעיות רבות, דבר שיחסוך לכם הוצאות.
  • קידום אתרים – אתם נכנסים לשוק תחרותי, ובנייה של אתר אינטרנט אינה מספיקה. אתם צריכים לוודא כי הגולשים ידעו על האתר, וזאת נעשה באמצעות קידמו במנועי החיפוש והרשתות החברתיות. לכן חשוב למצוא גם מקדם אתרים שיטפל בכל הקידום האורגני והקידום הממומן. מדובר בהוצאה המתחילה ב 1,500 שקל לחודש, אך יכולה להגיע לסכומים גבוהים יותר בהתאם לגודל העסק ורמת התחרות. שימו לב כי חברות הקידום נוהגות לדרוש התחייבות לחצי שנה או שנה, מכיוון שזהו הזמן הדרוש בשביל לראות תוצאות.
  • עדכון האתר – כיום אתרי אינטרנט נבנים באמצעות פלטפורמות ידידותיות למשתמש ומאפשרות בקלות לעדכן תכנים או מוצרים. אמנם ישנם דגשים שונים לגבי הצורה האופטימלית לעשות זאת, אך ברמת העיקרון אתם יכולים לעשות זאת בעצמכם.
  • כתיבת תכנים היא דבר חשוב לצורך קידום האתר. בחלק מהמקרים זהו חלק משירות קידום האתרים, ובמקרים אחרים תזדקקו להעסיק כותבי תוכן (אם אינכם יודעים לעשות זאת בעצמכם). כתיבת תוכן עבור בלוג האתר תעלה לכם כ 300-500 שקלים בחודש.


למחשבון אתרים לחצו כאן.

 הכירו את סוגי האתרים

השאלה כמה עולה לבנות אתר תלויה גם בסוג האתר. אנו מחלקים את סוגי האתרים באופן הבא:

  • אתרי תדמית – אמנם כל אתר אינטרנט משדר תדמית וצריך להיבנות על פי סטנדרטים שיווקיים. אך המונח אתר תדמית מתייחס לאתרים קטנים, לפעמים אתרים ובסיסיים מאוד המהווים סוג של כרטיס ביקור דיגיטלי עבור העסק. אתרים אלו הם מבין הזולים ביותר, גם בהקמה וגם מבחינת ההוצאות הקבועות. למרות שיתכן כי תרצו להשקיע בצילומים איכותיים ותצטרכו לשלם לצלם מקצועי.
  • בניית דף נחיתה – דפי נחיתה הם מיני אתר אינטרנט של דף אחד. הם נועדו למטרות שיווקיות מאוד ספציפיות, ובדרך כלל השימוש בהם הוא זמני ותואם לקמפיינים עונתיים. עלות ההקמה היא באותו סדר גודל של אתרי תדמית, אך יתכן כי תהיה השקעה גדולה בקופירייטינג איכותי.
  • אתרי מכירות – בימינו ישנו ביקוש גדול להקמת אתרי מכירות. אלו הם אתרים העשויים לכלול תכנים שונים, אך כולם נועדו לתמוך במטרה העיקרית והיא פלטפורמת המכירות של שירותים או מוצרים.
    אתרים אלו יקרים יותר מאתרי תדמית ודף נחיתה, אך עדיין נחשבים לאתרים פשוטים יחסית.

מיתוג ושיווק הוא שם המשחק

השוק מוצף במעצבי אתרים, חלקם ללא ניסיון, ובהתאם לכך תוכלו למצוא מחירים מוזלים. בוני אתרים מתחילים עשויים להציע לכם בניית אתר אינטרנט בכמה מאות שקלים בודדות.
אך לפני שמתפתים למחירים אלו, חשוב לזכור כי אתר האינטרנט הוא לא סתם סימון ׳וי׳ בצ׳ק ליסט שלכם. אתר אינטרנט הוא הפנים של העסק. ובהתאם לכך הוא צריך לשרת מטרות שיווקיות ומיתוגיות.
אולי הנחתם כי בניית אתר אינטרנט היא בעיקר סוגיה טכנית, אך בפועל ההפך הנכון.
חשוב מאוד לאפיין את קהל המטרה ולהתאים את כל השפה השיווקית של האתר לקהל שלכם. יש כאן נושאים רבים הקשורים לעיצוב, ממשק משתמש, פסיכולוגיה של צבעים ועוד. אלו הם דברים המשפיעים על ההצלחה שלכם.
ולכן, אל תחפשו את הזול ביותר. חפשו אחר בוני אתרים המסוגלים לספק שירות ברמה גבוהה, ויודעים לבנות אתרי אינטרנט הקולעים בול אל קהל המטרה. גם אם זה יעלה לכם מעט יותר, זהו ההשקעה הנבונה ביותר.

איזה אתר מתאים עבורי?

כל עסק עושה את השיקולים שלו בעת בחירת האתר, ובסופו של דבר אלו הם שיקולים של עלות מול תועלת.
ישנם עסקים המעניקים שירותים, כמו למשל חשמלאי או מנעולן, והם מעדיפים להשקיע באתר תדמית בסיסי וזול. ובמקום להשקיע בקידום אורגני, הם יעדיפו לשים את התקציב על קידום ממומן. אך מנגד, אחרים יעדיפו לבנות לעצמם מיתוג וישקיעו באתר עם תכנים וקידום אורגני, דבר שיעלה להם יותר.
מה עדיף? אין תשובה חד משמעית לשאלה הזו, אך חשוב תמיד לעקוב אחר התוצאות ולראות מהו החזר ההשקעה. באופן כללי אנו יכולים להגיד כי הנטייה היא להשקיע באתרי אינטרנט על מנת לבנות מיתוג לטווח הארוך, זוהי ככל היראה האסטרטגיה הטובה ביתר.
וכמובן, אם בבעלותך עסק המציע מוצרים או שירותים באמצעות האינטרנט, עלייך להשקיע על מנת לבנות פלטפורמת מכירות אפקטיבית.

למחשבון אתרים לחצו כאן.

 

 

באיזו פלטפורמה כדאי להשתמש ?

ישנן פלטפורמות שונות לבניית אתרים, כמו למשל וורדפרס או WIX. ולמרות שאלו הם שמות מוכרים, הם אינם היחידים. השאלה כמה עולה לבנות אתר בהחלט מושפעת מסוג הפלטפורמה.
מי שאין לו הכרות מעמיקה עם הנושא עשוי לחשוב כי זוהי סוגיה שצריכה להטריד רק את בוני האתרים. אך האמת שממש לא, בהחלט חשוב שתדעו באיזו פלטפורמה יבנה האתר.
ישנן פלטפורמות כמו WIX או שופייפי אשר עשויות להיות בעייתיות. עבורן תצטרכו לשלם תשלום חודשי, ללא אפשרות להעביר את האתר לפלטפורמה אחרת. כלומר זהו הסדר מגביל היוצר תלות בפלטפורמה, ורבים יעדיפו להימנע ממנו.
רוב האתרים כיום (למעלה מ 85%) נבנים באמצעות פלטפורמות וורדפרס. לפלטפורמה זו יתרונות רבים והיא נחשבת לאחת המומלצות ביותר.
בין יתרונותיה המרכזיים ניתן להזכיר כי היא חינמית, יש לה תבניות ותוספים רבים, והיא מאפשרת גמישות גדולה והתאמה לכל הצרכים העסקיים. והיא גם בטוחה וידידותית למנועי החיפוש.
ואם יש לכם אתר וורדפרס, תמיד תוכלו להעביר את האתר לשרת אחסון של ספק אחר. כך שאתם שומרים על הגמישות, ותחסו הוצאות עתידיות של הקמת אתר בשנית.

בניית אתרים בארץ או בחו“ל

עולם האינטרנט פתח בפנינו אפשרויות רבות, וכיום ניתן אפילו לשכור את שירותיהם של בוני אתרים בחוץ לארץ. ישנן פלטפורמות שונות להעסקת פרילנסרים, וכמובן ניתן למצוא חברות בניית אתרים בחוץ לארץ.
האם כדאי לבנות אתר אינטרנט בחו“ל?
אם הינכם פונים אל השוק הישראלי, וחשבתם לפנות לחברת בניית אתרים בחו“ל לצורך חיסכון בעלויות; זהו לא דבר מומלץ.
ניתן למצוא פתרונות זולים של מפתחי אתרים בהודו. ואנו מניחים כי הם שולטים היטב בטכנולוגיות האינטרנט. אך מנגד, חוסר ההכרות שלהם עם התרבות והשפה של הקהל הישראלי, עשויים להפוך זאת למשימה מייגעת ובעיקר מאכזבת.
המקרים היחידים שבהם היינו ממליצים על פיתוח אתר בחו“ל הם עבור חברות הפונות אל השוק הבינלאומי, וחשובה להם ההתאמה הגבוהה לתרבות המקומית של קהל המטרה. אך זוהי החלטה הנעשית מטעמים שיווקיים ואסטרטגיים, ולא מתוך כוונה לחסוך. זוהי צפויה להיות העלות הגבוהה ביותר.
עוד סוגיה שיש לקחת בחשבון הוא קשיי התקשורת מול חברה בחו“ל. אתם עשויים למצוא את עצמכם מתמודדים לא רק עם קשיי שפה, אלא גם הבדלי תרבות והבדלים בשעות העבודה.

לדעת על מה אתם משלמים

בחיים תמיד חשוב לקבל הצעות מחיר מספקים שונים ולערוך השוואות מחירים. אך מסתבר שזה קצת יותר מורכב מאשר להרים טלפון ולשאול כמה עולה לבנות אתר.
השאלה המרכזית היא מהי התמורה שאתם מקבלים, ולא תמיד מציעים לכם את אותו הדבר. ולכן ההמלצה שלנו היא להגדיר מסגרת תקציב ולהיפגש עם ספקים שונים (בוני אתרים).
חשוב להתרשם מהיכולות שלהם ותיק העבודות, ולשמוע מה הם מציעים לכם במסגרת התקציב. כך שבסופו של דבר הבחירה תהיה בונה אתרים עם יכולות מוכחות, המביא לכם את התמורה המרבית עבור התקציב הנתון.
זכרו כי תמיד ניתן לגדול. כלומר ניתן להתחיל עם חבילות אחסון בסיסיות יותר או תוספים חינמיים בהתחלה. ובהמשך להשקיע קצת יותר בחבילת האחסון או בתוספי פרימיום, במקביל לגידול בהיקף הפעילות שלכם.

כמה עולה לבנות אתר

אז בשורה התחתונה כמה יעלה לכם לבנות אתר אינטרנט?

  • במידה ומדובר באתר תדמית קטן וסטנדרטי, ניתן לצפות לעלות של כ 3,500-7,000 שקלים. ואם מדובר באתר של דף אחד, המשמש ככרטיס ביקור דיגיטלי, יתכן כי תוכלו למצוא בסכומים נמוכים יותר. מבחינת ההוצאות הקבועות תדרשו לשלם אך ורק על חבילת אחסון מינימלית ורישום הדומיין. סכום של 700-1,200 שקל בשנה.
  • דף נחיתה לעסקים יעלה כ 2,000 – 3,000 שקל, כאשר סכום נכבד מהעלות יוקדש לניסוח התכנים השיווקיים הכל כך חשובים באתרים מסוג זה. דפים אלו נועדו בדרך כלל לתקופה קצרה של מספר חודשים, כך שלא יהיו לכם הוצאות קבועות.
  • אתר אינטרנט סטנדרטי לעסק הכולל דפים רבים, ואף חנות ווירטואלית יעלה לכם בטווח של כ 7,000- 15,000 שקלים. מבחינת ההוצאות הקבועות תדרשו לשלם עבור קידום אתרים, אחסון אתרים ודומיין, ואתם עשויים להוציא כ 1,500-3,000 שקלים בחודש.

הקמת אתר אינטרנט

לסיכום, ההשקעה באתר אינטרנט היא אינה השקעה גדולה. בעיקר כאשר לוקחים בחשבון את התועלת המתקבלת ממנו, תועלת אותה ניתן לתרגם להכנסות.
כמו כן ישנה גמישות גדולה במאפייני האתר, דבר המאפשר לכל עסק למצוא פתרון התואם לתקציבו ולצרכיו. והרבה מזה הוא בזכות התחרות הגדולה הקיימת בשוק בניית האתרים.
הטכנולוגיות המתפתחות ההופכות את הפיתוח לקל ומהיר, והשחקנים הרבים בתחום, מאפשרים להקים אתר אינטרנט בזול.

שאלות ותשובות

כתובת האתר למשל www.ynet.co.il, עלות דומיין 65-100 ש"ח לשנה (טיפ חשוב דומיין זה נכס כמו רכב / בית הקפידו שיהיה על שמכם!).

כאן האתר יושב פשוט מאוד כמו "מחסן" שבו נשים את התמונות וחומרים שונים, חשוב אמין ומהיר. בישראל אני ממליץ יופרס בסביבות 15 דולר לחודש קבלו גם קוד קופון שייתן לכם 5 אחוז הנחה וגם יפנק אותי בעמלה קטנה על הפנייה – UP05GABAY. יש גם יותר זולים בגדול בטווח 5-12 דולר.

בבניית אתר בפלטפורמת וורדפרס תתקלו במושג אלמנטור, זהו תוסף שמתפקד ככלי לעיצוב האתר.כלי מעולה והאמת אי אפשר בלעדיו…יש עוד כמה שחקנים בשוק כמו divi ועוד אבל אין מה להשוות לדעתי. אני עם אלמנטור מהיום הראשון ולא מחליף, יש המון אפשרויות בגרסה החינמית.

וורדפרס מול וויקס שם הוויכוח הגדול… בקצרה וויקס יותר קל לבנייה למי שלא מבין אבל מערכת סגורה האתר בעצם לא שייך לכם (יש כאלה שטוענים שגם הקידום נפגע שם תתפלאו יש המון אתרים במקום הראשון בגוגל שנבנו על וויקס). וורדפרס מערכת פתוחה קצת יותר מורכבת לתפעול, האתר שייך לכם ויש יותר אפשרויות המון תוספים חינמים ופרימיום. אני אישית עובד רק על וורדפרס. למה? ככה החלטתי אחרי שיקולים רבים זה כבר לזמן אחר…

מחשבון בניית אתר

סמנו את בחירתכם, המחיר מתעדכן אוטומטית.

[project_type]+[content]+[domain]+[host]
*המחיר ב- ₪ ואינו כולל מע"מ.
*המחיר הינו לדוגמא בלבד ואינו מחייב במעמד הסגירה.